Te face sa Zambesti! > Retete Culinare !

You are in:  Forums / Te face sa Zambesti! / Retete Culinare !
Locked
ExtremlymDonated
Posted at 2013-11-06 19:50:06 (576 wks ago)



Posts: 512
Location: Romania


Tocanita de cartofi cu costite afumate!



Simtiti mirosul mancarii ardelenesti? Miros de afumatura, ardei si dafin mi-a invadat nu doar apartamentul, ci intreg blocul.  

Ingrediente pentru Tocanita de cartofi cu costite afumate

1.5 kg cartofi fainosi
300 gr costite afumate
1 ceapa mare
1 ardei gras rosu
2 lingurite boia dulce
1 varf cutit boia iute
3 foi de dafin
1/2 legatura patrunjel
1 lingura ulei
sare, piper negru


Portii: 4

Tocanita de cartofi cu costite afumate - Preparare

   Se taie costitele bucati individuale (intre oase). Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc usor pe toate partile si isi lasa parte de grasime. Se scot pe o farfurie.
   In grasimea ramasa se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt. Se calesc la foc mic timp de 10 minute, pana sunt foarte moi.
   Se trage oala de pe foc si se adauga dafinul, boiaua si piper negru. Se amesteca bine.
   Se pun costitele inapoi in oala, se adauga sare dupa gust si se acopera cu 1.5 l apa. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 1 ora (sau pana incercati o costita cu furculita si carnea se desprinde usor de pe os).
   Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Trebuie sa fie suficienta apa in oala cat sa acopere cartofii. Daca nu este destula, adaugati putina apa fierbinte cat sa cuprinda cartofii.
   Aduceti la fierbere. Fierbeti fara capac timp de 20-30 minute (pana cartofii sunt facuti).
   Adaugati patrunjelul tocat fin. Lasati sa stea cateva ore si sosul se va ingrosa. Este mai buna dupa cateva ore sau reincalzita.



Last edited by Extremlym on 2013-11-06 19:56:47






FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
ExtremlymDonated
Posted at 2013-11-06 19:54:54 (576 wks ago)



Posts: 512
Location: Romania


Ciuperci cu branza albastra si couscous



Sunt asa dragalase... ca niste mini-hamburgeri.

Ingrediente pentru Ciuperci cu branza albastra si couscous

30 ciuperci champingon (mai mici)
1/2 lamaie
sare, piper, chili
putin ulei


Umplutura

1/2 ceasca (tip cappuccino) couscous fin
1/2 ceasca apa fierbinte
2 linguri suc de lamaie
2 fire ceapa verde
1 legatura patrunjel
branza albastra (gorgonzola, roquefort etc)
sare


Ciuperci cu branza albastra si couscous - Preparare

   Ciupercile se curata de codite, se sterg cu un servetel umed si se stropesc cu suc de lamaie. Se ung apoi cu ulei pe toate partile.
   Se incinge bine o tigaie grill si se pun ciupercile in ea, cu partea unde au fost coditele in sus. Se grilleaza 5 minute. Se intorc (scurgeti inainte lichidul care s-a adunat in palarii) si se mai grilleaza 5 minute pe cealalta parte.
   Se scot ciupercile intr-o farfurie, se presara cu sare, piper si chili dupa gust. Se adauga si 1 lingurita de ulei si se amesteca usor. Se lasa asa pana preparam umplutura.
   Couscous-ul se amesteca cu sare si sucul de lamaie. Se toarna apa fierbinte peste. Se acopera vasul cu o farfurioara si se lasa 5 minute.
   Se infoaie couscousul cu o furculita sa se desfaca bob cu bob si se adauga verdeturile tocate. Se gusta de sare si suc de lamaie.
   In jumatate din ciupercile facute pe grill introduceti cate un cubulet de branza albastra (cat intra in indentatia unde a fost piciorusul). Se pune desupra couscous (cat de mult sta pe ciuperca). Acoperiti ciupercile umplute cu o alta ciuperca si infigeti o scobitoare (care sa strapunga ambele ciuperci). Astfel vor fi foarte stabile si usor de mancat.


Last edited by Extremlym on 2013-11-06 19:56:19






FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
ExtremlymDonated
Posted at 2013-11-06 19:58:58 (576 wks ago)



Posts: 512
Location: Romania


Prajitura cu branza si cacao



Una dintre marile favorite la capitolul deserturi, vine exact dupa prajitura tavalita.

Eu o fac acum cu unt si cacao de buna calitate si blatul are un gust care aduce cu ciocolata de casa , insa maica-mea o facea pe vremuri cu margarina si tot era buna.

Ingrediente pentru Prajitura cu branza si cacao

Aluat

400 gr faina alba
250 gr unt la temperatura camerei (sau margarina)
150 gr zahar
3 linguri cu varf cacao
1 galbenus de ou
1 lingurita praf de copt
2-3 linguri smantana


Umplutura

500 gr branza proaspata de vaca
1 plic zahar vanilat
200 gr zahar
2 galbenusuri de ou
2 linguri gris
3 albusuri de ou


Prajitura cu branza si cacao - Preparare

   Aluatul: se freaca cu mixerul untul si zaharul timp de 2 minute. Se adauga galbenusul si se mixeaza pana e incorporat.
   Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt si se cern. Se adauga in aluat si se amesteca pana devine omogen (eu l-am amestecat cu mana, mi se pare mai usor). Daca aluatul nu se leaga, adaugati cate o lingura de smantana o data, pana obtineti o bila legata.
   Impartiti aluatul in doua bucati egale.
   Umplutura: se mixeaza branza cu zaharul si galbenusurile pana e omogen. Se adauga grisul si se amesteca iar.
   Se bat spuma tare albusurile de ou si se incorporeaza in trei transe in amestecul de branza.
   Se unge cu ulei o tava de 20 x 24 cm. Se intinde o bucata de aluat pe fundul tavii (eu l-am intins cu mana pe toata suprafata tavii si apoi l-am nivelat cu o rola, dar puteti folosi si fundul unui pahar).
   Se toarna umplutura in tava si se niveleaza.
   Restul de aluat se rade pe razatoarea mare, incercand sa il distribuiti egal pe toata suprafata prajiturii.
   Se coace prajitira la 180C pentru 40 minute.
   Se raceste complet, apoi se poate taia.






FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
ExtremlymDonated
Posted at 2013-11-26 13:56:00 (573 wks ago)



Posts: 512
Location: Romania


Prajitura Ruseasca cu Branza de Vaci si Cacao



Ingrediente:


Aluat
-100 g unt
-1/3 * pahar zahar
-1 fiola esenta de vanilie
-1 lingura cacao pudra
-1 ou
-cca. 1 1/2 pahar faina
-1 lingurita praf de copt


Umplutura

-1/2 pahar stafide sau alte fructe uscate/nuca, alune ori coaja rasa de lamaie etc
-30 g unt
-3 oua
-500 g branza de vaci
-2/3 * pahar zahar
-1 fiola esenta de vanilie
-1 lingurita amidon
-1 praf de sare

* pahar cu o capacitate de 250 ml


Preparare:

Aluat
Topiti untul si lasati sa se racoreasca putin.
Adaugati zaharul, esenta de vanilie, amestecati, puneti cacao si omogenizati bine sa nu ramana cocoloase.

Inglobati oul, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati un aluat care nu se lipeste de mana. La nevoie adaugati inca 1- 2 linguri de faina.

Inveliti 1/3 din cantitatea de aluat in folie alimentara si dati la congelator pentru 15- 20 min, iar cantitatea ramasa intindeti-o in foaie, cel mai usor prin presare cu mana, intr-o tava (20 x 20 cm) tapetata cu hartie de copt.

Umplutura
Spalati stafidele si puneti la scurs.
Topiti untul si lasati sa se racoreasca.

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile puneti-le la frigider pana vor fi intrebuintate, iar galbenusurile frecati-le putin cu o lingura de lemn. Dati deoparte.

Pasati branza de vaci, adaugati zaharul, esenta de vanilie si amestecati bine.

Puneti peste compozitia cu branza, intai galbenusurile, urmate de untul topit si racorit, stafidele scurse, amidonul, amestecand bine de fiecare data.

Inglobati albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecand usor, prin rasturnare, de
jos in sus, folosind o lingura de lemn.

Turnati peste blatul din tava si nivelati.

Radeti deasupra aluatul pus la congelator, pe razatoarea cu ochiuri mari.

Dati la cuptorul preancalzit pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta.

Scoateti din tava si lasati sa se racoreasca pe un gratar.

Serviti portionata.
Mentiuni:

Este o prajitura aspectuoasa, savuroasa si fina.

Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa





FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-11-30 17:04:43 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania


Briose cu frisca




Ingrediente Briose cu frisca

250 gr unt , 180 gr zahar, 4 oua, 1 plic  zahar vanilat, 1/2 plic  praf de copt, 300 gr faina, 1 praf de sare.

Decor: frisca vanilata , nuca de cocos.


Mod de preparare Briose cu frisca

 1  Untul se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozite omogena.
 2  Adaugam pe rand  ouale  si mixam continuu.
 3  Adaugam praful de sare, vanilia  si faina amestecata cu praful de copt.
 4  Se amesteca  usor pana la incorporare.
 5  Intr-o tava cu forme de briose punem chese iar in fiecare chesa turnam compozitia de briose cu ajutorul unui pos prevazut cu dui, cca 1/2 din forma.
 6  Se introduce tava in cuptorul incalzit la 160C  si se lasa la copt cca 25 min . Cand au capatat o culoare usor  aurie se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
7   Se decoreaza cu o avelina de frisca vanilata si  nuca de cocos.

Se servesc alaturi de cafea sau ceai.





FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 1  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-11-30 17:10:40 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania


Prajitura pufoasa cu lamaie





Ingrediente Prajitura pufoasa cu lamaie

Blat: 5  oua, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 150 gr faina, 1 praf de sare.

Crema: 250 gr unt, 100 gr amidon alimentar, 500 ml lapte, 2 oua, 150 gr zahar, zeama si coaja de la lamaie .

Decor: crema si nuca de cocos

Preparare Prajitura pufoasa cu lamaie

   Preparare blat – ouale se separa ,  albusurile se spumeaza  cu zahar .
   Se mixeaza  galbenusurile cu praful de copt stins in otet  intr-un bol mai mare, apoi adaugam albusurile spuma si treptat faina amestecata  cu sare .
   Se amesteca usor , compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la copt cca 20 min , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala. Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in 2 foi.
   Preparare crema- laptele se pune  400 ml) intr-o cratita la fiert. Seaparat intr-un bol se amesteca zaharul, amidonul, ouale si restul de  lapte rece. Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de mai sus si se amesteca  cca 3 min , pana compozitia se ingroasa  . Se ia cratita de pe foc si  se pune compozitia intr-un bol. Cand este aproape rece se spumeaza impreuna cu untul, zeama si coaja de la o lamaie.
   Pe o tava se pune prima foaie , se adauga crema de lamaie (se opreste cca 4 linguri pentru decor) se intinde uniform apoi se aseaza foaia de blat. Se preseaza usor , se adauga restul de crema , se intinde intr-un strat uniform si se presara nuca de cocos.
   Se lasa la rece pentru 2-3 ore apoi se portioneaza.

Este un desert pufos si aromat !

Pofta Buna!





FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 1  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-11-30 17:16:57 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania


Prajitura Tavalita





Ingrediente Prajitura Tavalita

Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de sare.

Glazura: 200 gr unt, 30 gr cacao, 200 gr zahar,1 lingurita esenta de rom.

Decor: alune coapte


Preparare Prajitura Tavalita

   Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
   Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate.
   Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la incorporare.
    Compozitia obtinuta se pune intr-o  tava dimensiunea 25×30,  tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.
   Se lasa la copt pentru cca 20 min, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
   Pregatim glazura: intr-un vas punem zaharul, untul  si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic .
   Se amesteca pana incepe sa fiarba, se lasa la fiert cca 3 – 5 minute pana obtinem o compozitie de consistenta unui sirop vascos. Se lasa sa se racesca  apoi adaugam esenta de rom si amestecam.
   Blatul se portioneaza in 20 bucati , cu ajutorul unei furculite se trec prin glazura, apoi prin alune coapte si maruntite.
   Se pun pe chese si se lasa la rece cca 1 ora .

Este o prajitura delicioasa !





FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-11-30 17:20:05 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania


Prajitura Zi si Noapte



Ingrediente Prajitura Zi si Noapte

Blat: 5  oua, 120 gr faina, 30 gr cacao,  1/2 plic praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar, 1 plic zahar vanilat.
Crema: 3 oua, 100 gr zahar, 150 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca, 2 lingurite esenta de rom.
Sirop de rom – 100 ml
Decor: nuca de cocos macinata.
Preparare Prajitura Zi si Noapte

   Albusurile se bat spuma cu zahar , separat intr-un bol mixam galbenusurile  cu sare , vanilie si apa. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate . Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (dimensiune 20×30)  tapetata  cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit . Se lasa la copt cca 20 min , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala. Se lasa sa se racesca complet.
   Intr-o cratita punem   gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si  amestecam. Se pune cratita pe Baine-Marie, amestecand  din cand in cand. Cand s-a ingrosat se ia de pe baia de abur  si o lasam la racit.  Cand crema s-a racit se adauga frisca batuta , esenta de rom si vanilie. Se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.
   In tava in care am compt blatul se adauga folie alimentara, stropim cu sirop apoi adaugam blatul. Se stropeste blatul cu restul de sirop apoi se adauga crema. Se intinde uniform, se trece furculita prin crema usor , astfel incat sa oferim prajiturii un decor . Se presara nuca de cocos si se introduce la rece pentru min 3 ore.
   Se scoate cu grija din tava si se portioneaza.

Se serveste rece, se pastreaza la frigider maxim 24 ore.

Pofta Buna !





FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-11-30 17:59:34 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania


Rulouri cu crema de vanilie





Ingrediente Rulouri cu crema de vanilie 16 buc

800 gr foietaj crud , 800 gr crema de vanilie

Decor: zahar pudra vanilat.
Preparare Rulouri cu crema de vanilie

   Foietajul se taie fasii si se ruleaza pe formele de rulouri.
   Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu  hartie de copt . Se introduc in cuptorul incins , la foc iute si se lasa sa se coaca pana devin aurii, cca 25 min.
   Dupa coacere se lasa sa se racesca cateva momente, apoi cu grija scoatem formele.
   Se umplu cu crema de vanilie , calduta , cu ajutorul unui pos cu sprit.
   Se aseaza pe platou si se pudreaza cu zahar.

Pofta Buna!





FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-11-30 18:07:48 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania


Prajitura cu mere si ciocolata



Ingrediente – Prajitura cu mere si ciocolata
Blat: 4 oua, 80 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 120 gr faina, 1 praf de sare.

Umplutura: 6 mere mari, 100 gr zahar, 100 gr unt, 2 pliculete zahar vanilat, 2 linguri de gris, esenta de rom.

Glazura: 1 tableta  ciocolata 100 gr
Mod de preparare

   Merele se rad , apoi se pun la calit impreuna cu unt si zahar.Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc cca 5-8 min.
   Se amesteca cu grisul, vanilia si esenta de rom, se ia de pe foc .  Tapetam cu hartie de copt o tava de  dimensiune 20×30, se adauga compozitia de mere , se intinde in strat uniform si introducem la cuptorul incalzit la 180 gr cca 5 min.
   Separat se pregateste blatul: ouale se separa , batem albusurile spuma  cu zahar si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza  galbenusurile cu praful de copt stins in otet  intr-un bol mai mare, apoi adaugam albusurile spuma.
   Faina se amesteca cu sare ,  cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se toarna peste compozitia de mere.
   Se lasa la copt, pana ce blatul devine auriu, iar prin apasare isi revine la forma initiala.
   Se scoate din cuptor , se lasa sa se racesca cateva momente apoi se rastoarna pe o tava mai mare.
   Se indeparteaza hartia de copt , lasam sa se raceasca complet apoi se glazureaza cu ciocolata topita.
   Se introduce la rece cateva minute apoi se portioneaza dupa preferinta.
   Este o prajitura rapida si gustoasa, ideala langa o cafea aromata :)
Pofta Buna!





FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-11-30 18:23:07 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania


Savarine







Ingrediente 14 buc – Savarine
Pentru maia: 50 gr faina, 15 gr drojdie, 20 ml lapte, 5 gr zahar.

Pentru aluat: 200 gr faina, 20 gr zahar, 180 ml lapte, 30 ml ulei, 1 ou, , coaja rasa de la o lamaie, 1 praf de sare.

Sirop: 8  linguri de miere/1, 2 l apa , esenta de rom.

Decor: marmelada din fructe de padure, frisca batuta spuma cu aroma de vanilie.

Mod de preparare

   Prepararea maielei se realizeaza prin dizolvarea  zaharului  in lapte  cald , amestecat  apoi cu drojdia fluidizata          ( amestecata ) cu zahar , pana la omogenizare.
   Se adauga faina pentru obtinerea unui aluat de consistenta moale . Se presara cu faina la suprafata si se lasa la dospit (fermentarea 1) , la o temperatura de max 30 C pana isi mareste volumul.
   Preparam sodoul: amestecam ouale cu sare, zahar, coaja de lamaie , se subtiaza cu lapte  si se incalzeste la o temperatura de max 30 C.
   Se formeaza aluatul prin amestecarea sodoului cu maia, urmata de incorporarea fainii  si continuarea framantarii.
   Se adauga treptat uleiul adus la o temepratura de 27-30 C  continuand procesul de framantare max 20 min.
   Se lasa la dospit (fermentarea 2) cca 40-50 min, la o temperatura de 30 C.
   Dupa acest timp se toarna in formele unse cu putin ulei si se lasa din nou la dospit pana isi maresc volumul, cca 15 min (fermentarea 3).  Atentie- aluatul este moale nu vartos ca la cozonac.
   Se coc la foc potrivit pana capata o culoare aurie spre roscat. Se scot din forma si se lasa la racit.
   Formam siropul: intr-un bol adaugam apa , mierea, esenta de rom si amestecam energic pana se dizolva mierea.
   Dupa racire partea bombata se rade, pentru  a uniformiza baza si se trec cateva secunde prin sirop.
   Se pun pe o tava mai mare , se lasa cca 10 min, apoi se adauga pe fiecare marmelada din fructe de padure.
   Cu un cutit ascutit se taie fiecare, astfel incat sa formam un capac.
   Cand decoram cu frisca se ridica capacul cu grija fara sa se deterioreze si cu ajutorul unui  pos cu sprit adaugam frisca.
   Se pun pe chese (hartie suport pentru prajituri)
   Se pastreaza la rece pana la servire.

Pofta Buna!





FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-11-30 18:28:48 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania


Tort de biscuiti cu cafea







Ingrediente Tort de biscuiti cu cafea

Blat: 400 gr biscuiti , 100 gr zahar, 200 ml cafea

Crema: 250 gr unt, 200 gr zahar pudra, 20 ml rom, 50 ml cafea mai concentrata

Decor: crema de cafea, cacao
Mod de preparare

   Cafeaua se amesteca cu zahar cca 1 min.
   Biscuitii se pun pe o tava  si se stropesc cu cafeaua indulcita.
   Zaharul pudra se dizolva in cafea si rom, apoi se adauga treptat peste untul frecat spuma.
   Pe un platou dreptunghiular se pune un rand de biscuiti, un strat de crema si se continua in acest fel , pana terminam cca 90% din crema.
   Cu restul de crema se glazureaza tortul, iar cu ajutorul unei furculite formam un decor in functie de preferinta.
   Se introduce la rece pana a doua zi (de preferat).
   Se pudreaza cu cacao si se portioneaza. Se poate decora cu frisca batuta.
Pofta buna!





FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-11-30 18:32:22 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania


Prajitura din foi cu zahar ars



Ingrediente

Aluatul : 450 g faina, 75 g zahar , 125 g unt sau margarina, 100 ml smantana sau iaurt, 1 ou, un varf de lingurita sare fina, coaja raza de lamaie, o lingurita cu varf de praf de copt.

Crema: 200 g zahar, 200 g unt, 70 g amidon alimentar, 250 ml lapte, un pachetel cu zahar vanilat, 15 ml rom.

Glazura: 100 gr margarina sau unt, 10 gr cacao, 100 gr zahar, vanilie
Mod de preparare foi

   Intr-o cratita  zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu 150 ml apa fierbinte, lasandu-se la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se raceste pe apa rece.
   Margarina sau untul moale se amesteca cu oul intreg,  sarea , coaja de lamaie, smanatana sau iaurtul si se dilueaza cu siropul de zahar ars.
   Se adauga faina impreuna cu praf de copt, amestecand bine  , fara sa se framante prea mult.
   Se imparte aluatul in 4 parti .  Foile se coc 4 foi pe dosul tavi de circa 23/33 cm, presarat cu faina .
   Dupa coacere foile  se lasa la rece pana la finisare.

Mod de preparare crema

   200 gr de zahar se camarelizeaza intr-o cartita . Cand se formeaza putina spuma deasupra, se trage cratita de pe foc, lasand-o sa se raceasca 3 -4 minute.
   Se adauga tot untul, care se lasa sa se topeasca si 100 ml lapte. Se fierb la foc mic , ca sa se topeasca caramelul.
   Intre timp intr-un bol  se amesteca amidonul  cu restul de lapte , adaugat cate putin si omogenizand  compozitia cu ca sa nu ramana cocoloase.
    Cand compozitia de unt cu zaharul ars   a  dat in clocot, se adauga  amidonul  cu laptele  in suvoi continuuu, amestecand in continuu pana se ingroase.
    Se ia vasul cu crema de pe foc,  se pune vanilia si rom ,  se amesteca si se lasa la racit.

Mod de preparare glazura

   Intr-un vas punem zaharul, margarina si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic .
   Se amesteca pana incepe sa fiarba, se lasa la fiert cca 3 minute pana obtinem o compozitie de consistenta unui sirop .

Asamblare

   Foile se umplu cu crema in straturi uniforme (3), se glazureaza  si se lasa la rece pana a doua zi.
   Se portioneaza dupa preferinta.



Se serveste ca desert, este o prajitura delicioasa :)





FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-11-30 18:37:47 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania


Prajitura cu ciocolata







Ingrediente
4 Foi:100 ml ulei, 3 oua, 120 gr zahar, 30 gr cacao,1 plic amoniu stins in 10 ml otet, un praf de sare, faina cat cuprinde.
Crema:250 gr unt, 100 gr amidon alimentar, 300 ml lapte, 2 oua, 150 gr zahar, esenta de vanilie.
Decor: cicolata cuvertura.
Preparare
Crema: Se pune laptele (250 ml) intr-o cratita la fiert. Seaparat intr-un bol se amesteca zaharul, amidonul, ouale si 50 ml lapte rece.Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de mai sus si se amesteca fine pana se ingroasa si fierbe in clocot. Se ia cratita de pe foc , se pune compozitia intr-un bol si adaugam vanilia.
Cand este rece se spumeaza impreuna cu unt.
Foile: Intr-un bol adaugam ingredientele : uleiul, zahar, oua, amoniu stins in otet, cacao, praf de sare si amestecam pana se dizolva zaharul. Se adauga treptat faina pana obtinem o compozitie aproape vartoasa, potrivita pentru a fi intinsa.Aceste foi se coc pe dosul tavii. Luam tava , o ungem cu ulei si cu ajutorul merdenelei , a unui praf de faina se intinde foia. Se indeparteaza marginile si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt cca 10 min. Dupa ce coacem toate foile se lasa la racit, dupa preferinta cu foi de copt intre ele.
Asamblare: foile coapte se umplu cu crema de mai sus, 4 foi, 3 straturi de crema. Se aseaza o tava cu o greutate , pentru uniformizare si se lasa cca 10 min , apoi se introduce la rece pana a doua zi. Se glazureaza cu ciocolata cuvertura topita, cand sa racit cu ajutorul unui cornet cu ciocolata se formeaza un gratar. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita, dupa preferinta.
Servire
Se serveste ca desert.





FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-11-30 18:42:00 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania


Tort Padurea Neagra




Ingrediente
Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.
Crema:3 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, 10 gr gelatina, 400 gr frisca, vanilie
Umplutura: 250 gr visine ( proaspete sau congelate, fara sambure) 75 gr zahar.
Decor:frisca batuta, ciocolata, visine.
Preparare
Visinele se presara cu zahar si se lasa cca 2 ore la rece.
Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri si sare Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Cand s-a racit se taie in trei foi.
Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand crema s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma, vanilie si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. In forma in care am copt blatul se adauga folie alimentara, se pune prima foaie de blat. Se stropeste cu sucul format de visine, se adauga jumatate din crema diplomat apoi visine. Se pune a doua foaie de blat, se stropeste cu sirop de visine, adaugam ultimul strat de crema apoi visine si ultima foaie de blat. Se stopeste cu restul de sirop , se apasa usor si se introduce la rece pentru 2 ore. Se rastoarna din forma pe un platou cu dantela, se indeparteaza folia si se decoreaza. Se imbraca in frisca batuta intr-un strat uniform, se formeaza aveline care se decoreaza cu visine. La final se rade ciocolata. Se pastreaza la rece.
Servire
Este un desert dulce acrisor.





FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-11-30 18:46:34 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania


Tort diplomat cu fructe




Ingrediente
Foaie de rulada :3 oua, 10 gr cacao, 60 gr faina, 1 varf de cutit praf de copt, 60 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, 10 gr gelatina, 500 gr frisca, vanilie.
Umplutura:ananas din compot, piersici in compot, cirese confiate.
Decor: frisca, cirese confiate.
Preparare

Foaia de rulada: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune pe hartie de copt, de dimensiunea unei tavi si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt cca 10-15 min. Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand crema s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. Foaia de rulada se decupeaza in functie de forma. Intr-o forma rotunda se pune folie spoi foaia de rulada. Se spumeaza frisca cu vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma, fructele taiate dupa preferinta, vanilie si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. Se toarna crema in forma tapetata cu folie , peste foaia de rulada. Se niveleaza cu o spatula si se introduce la rece pentru cca 3 ore. Se inlatura folia si se rastoarna pe un platou astfel incat foaia de rulada sa fie baza. Se decoreaza cu frisca batuta si cirese confiate, dupa preferinta.


Servire
Este un tort delicios.





FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-11-30 18:51:00 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania


Tort cu fructe




Ingrediente
Blat:4 oua, 20 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 120 gr zahar.
Crema:3 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca.
Sirop: 100 ml apa, 50 gr zahar, esenta de rom
Decor: afine, banane, zmeura, caise, frisca.
Preparare

Blat: albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. In forma in care am copt blatul punem folie alimentara, se adauga blatul apoi stropim cu sirop. Se spumeaza frisca cu vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. Turnam crema obtinuta peste blatul insiropat , iar cu ajutorul unei spatule se intinde uniform. Se introduce la rece pentru 2 ore. Dupa acest timp se scoate din forma usor, se indeparteaza folia alimentara si se aseaza pe un platou. Se decoreaza cu fructe dupa preferinta, apoi se imbraca cu frisca.


Servire
Se serveste rece.







FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-11-30 18:55:14 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania


Cremsnit cu vanilie si capsuni



Ingrediente
Aluat: 500 gr foietaj
Crema de vanilie:800 ml lapte , 3 oua, 250 gr zahar, 150 gr amidon, vanilie
Decor: zahar vanilat, frisca batuta , capsuni , frunze de menta.

Preparare
Aluatul de foietaj se imaprate in doua parti. O foaie se coace intreaga, a doua se portioneaza usor, delimitand portile. Dupa coacere prima foaie se pune intr-o tava tapetata cu folie. Crema de vanilie  :  ouale, zaharul si amidonul se amesteca apoi se subtiaza cu 200 ml lapte rece.Restul de lapte se pune la fiert .In momentul cand laptele a dat in fiert se adauga compozitia formata si se amesteca continuu. Se lasa sa fiarba incontinuare pana ce se ingroasa.Se ia de pe foc, se amesteca cu vanilie  si se toarna fierbinte peste prima foaie de foietaj. Se adauga a doua foaie portionata partial, se apasa putin si se lasa la rece. Cand s-a racit se portioneaza conform foii sectionate si pudram cu zahar farin. Se decoreaza cu frisca, capsuni si frunze de menta.


Servire
Se serveste rece.






FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  
FrumushyckaDonated
Posted at 2013-12-01 16:11:23 (572 wks ago)



Posts: 186
Location: Romania



(bucatar)


Last edited by Frumushycka on 2013-12-01 18:00:34






FORUMS_REPORT_POST FORUMS_GOTO_TOP_PAGE
0 0  

<< Prev  1   Next >>

Locked
FORUMS_YOU_NOT_PERM_POST_FORUM

Online Since 10.09.2011 - 2024 | GitHub: Jackett | GitHub: Web Extensions PT | XTR: TVForums | x: XTR Media | OKRU: Media | XTR: Android APP | Donate: BTC ETH CRYPTO
Ora:(
  • :
  • :
)